torsdag 30 september 2010

Å så lite kvälls arbete klart.

När jag ändå var i farten efter de sydda pocketfodralen så fortsatte jag i soffan med min stickning. Eftersom jag i all hast råkade köpa fel färg på garnet, (beige i stället för brun) som jag skulle ha till min påbörjade mössa, fick det bli att sticka på en svart i stället. När den blev klar så stickade jag ännu en mössa i garnet jag köpt fel färg i. Den blev beige men helt ok också. Det är så bra när det är idol på tv för då kan man sitta och bara lyssna medan man räknar maskor i stickningen.


Nu får mösstickandet vila ett tag och nu blir det pulsvärmare igen.

tisdag 28 september 2010

Dagens skörd

Nu har jag äntligen fixat de utklippta fodralen och vips så blev de färdiga. Jag hann och bli riktigt arg en sväng när jag sydde med en usel svart tråd. Den gick av hela tiden. Blä för gammal tråd.


Jag kan inte låta bli att sy något i min favorit färg och vad kan det vara om inte lila. Döskallefodralet är en beställning och även den med stenar på. Roligast är att sy utan några premisser utan låta alla tyger få bestämma.

Helgens nöje

Det har varit lite fullt upp unde helgen men jag har lyckats att skapa ett pocketfodral i alla fall. Flera hann jag klippa till men inte sy så det får bli under veckan. Letar ringar att hänga längst ner på själva bokmärket och fick endast tag på vita plastringar på Olssons tyger. Letar vidare. Jag har haft träringar, som jag tog från ett trasigt halsband, som var utmärkt till ändåmålet men nu är de slut.

Nessesärer och lavendelvingar.

I vintras fick jag för mig att utöka mitt sortiment av produkter. Det fick bli bl a nessesärer i två olika storlekar och lavendelvingar att hänga på klädgalge. Tygerna införskaffades i en av de bättre tygaffärerna som jag varit inne i. Tyvärr finns bara Stof och Stil i Malmö men det går ju att skicka efter på postorder. Jag besöker butiken ca två gånger per år och det är som att gå in en godisaffär, svårt att välja och det går åt flera timmar innan man känner sig nöjd. Butiken erbjuder mer än katalogen, så har ni inte varit där så tycker jag absolut att ett besök är värt det.

söndag 26 september 2010

Världens längsta mobila konstutställning

I sommar fick jag den äran att vara med på världens längsta mobila konstutställning. Den ägde rum på kalkbanan, som går över stora Stockholmsvägen. Det var flera hundra konstverk som representerades. Min tavla gjorde jag under ett projekt förra året på broderiakademin. Temat var "man tager vad man haver". Alla brodöser fick exakt lika material och allt skulle användas, varken mer eller mindre. Det tog tid men jag arbetade planlöst, det fick bli som det känndes för stunden.
Nu är det dags igen för ett nytt sommarprojekt, eller höstprojekt för mig del. Den här gånger är det temat "flera nyanser blått". Ja vi får väl se vad det blir med det om det blir något alls. Här är i alla fall tavlan som for runt upp i det blå.

Höstens projekt.

De här mössorna är höstens nya projekt. De är hur kul som helst att sticka och det är svårt att inte ha en mössa på g hela tiden.

torsdag 23 september 2010

Hej och välkommen till min blogg.

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen för att starta en blogg. Hoppas att jag med mina inlägg och bilder kan få fler att bli inspirerade att skapa. Bloggen är under uppbyggnad men ge inte upp. Jag kommer strax med lite exempel på mitt skapande.