söndag 31 oktober 2010

Väskor

I dag tänkte jag hitta på något annat än det jag brukar sy och sticka. Håller fortfarande på med beställningar av pulsvärmare och en mössa men så fick jag ett ryck att börja sy väskor. Sagt och gjort, fram med mönster, tyg och sax. När jag ändå höll på var det lika bra att klippa ut till två väskor på en gång och köra dem samtidigt. Allt gick toppen tills själva väskan skulle sys ihop, vips så gick nålen av. Har haft mycket otur den sista tiden med maskinnålarna som gått av. Fram med nya nålar, ja då passa de inte alls, hm.
Ja nu sitter jag här med två påbörjade väskor utan nål i symaskin, retligt värre.
Det är tur att jag då kan återgå till stickningen så man inte sitter sysslolös.
I veckan ska jag investera i många nålar och sy klart väskorna. Jobbar bara två dagar den här veckan så jag hoppas få mycket tid över för att vara kreativ. Längtar till söndag då min dotter och jag åker på syfestival i Kista. Där hoppas jag få mer inspiration och även inhandla en del nyheter.
Sorry inga bilder i dag men hoppas på fler nästa gång i stället.

onsdag 20 oktober 2010

Fleecevantar

Efter lite vila i soffan tog jag tag och röjde lite i mitt syrum. Eftersom kylan och snön närnar sig med stormsteg var det dags att tänka på att sy ett par vantar. Tänkte mig ett par ullvantar men tyget räckte inte till som jag hade tänkt, så det fick bli ett par i fleece i stället. Fodret som jag tog skulle egentligen bli en topp till mig och till det en grön kjol med en uggla på som applikation. Nu hamnade ugglan på en del av vanten och uggletyget fick bli foder. Det kanske räcker till en liten topp i alla fall eller också får det bli fler vantar.

Fodertyget har jag köpt på S&S (Stof och Stil) i Malmö, likaså ugglan. Mönstret till vantarna hittade jag i Tildas Julehus. Jag älskar Tilda böckerna och får massa inspiration av dem.

måndag 18 oktober 2010

Halskragar, pannband och lite muffins m.m

Så var den då äntligen klar. Ja den har ju legat klar över helgen men i dag fick jag tid att sy ihop mössan vars garn tog slut både hemma och i butiken. Tyvärr är de färglada mössorna slut så i kväll blir det till att påbörja en lila mössa och efter det en rosa. Även de svarta pulsisarna gick åt direkt.

Mina kalorifria muffins har det också varit åtgång på så nu finns det bara två kvar. De är så söta utan att de för den saken skull lägger sig som ett bomull runt midjan. De används som nåldyna men också som barnleksak. Tror även att de används som prydnad.

Nu börjar snön närma sig och snart dags sätta på sig pannband eller varför inte en go halskrage i fleece. Hela familjen använder dessa halskragar när vi åker skidor. De är perfekta att dra upp över munnen eller över kinderna. Ska också ta kort på mina fleecesockor någon dag men de gör sig inte mycket bara liggande så jag ska modella i dem.

Tänkte också visa min struts som ännu inte är klar. Nu vet jag hur jag ska montera den men det blir när lusten faller in. Jag tycker den ser lite konstig ut med bara ett öga och konstig näbb men som sagt var den är ju inte klare än.

söndag 10 oktober 2010

Skräpkorgar







Nu äntligen har jag tagit mig tid för att sy dessa korgar. Jag har tänkt sy sådana en längre tid men annat har kommit före. Det var tänkt att bli ett gäng sådana till Konst och Kaffe, som alltid är i sista helgen i augusti månad. Tiden var då knapp eftersom ryggskottet kom lite oväntat strax innan. Nu är två klara i alla fall. De var jätte kul att sy och när man har så dyra fina tyger känns det extra lyxigt.
Men jag måste skriva ett riktigt GRRRR vad gäller att sy knapphål. Jag införskaffade mig en dyr symaskin, för alldeles för mycket pengar, med massa finesser på. Knapphål som syr sig själv och ställer in efter knappens mått. Ja det är ju bra då blir ju alla knapphål lika stora. Provbit fram, blev jätte bra. När väl hankarna skulle sys jag då gick det inte alls. Den styrde hur den ville och hålen blev inte alls. Tror jag slet i två timmar för att få till dessa knapphål. Har någon sprättat knapphål så vet ni att det är inte det enklaste.Till slut sydde jag dem manuellt. Ja med symaskin men jag bestämde själv när den skulle vända och fästa. Då fick jag till det och är så nöjd så.
Förra veckan blev jag klar med ett par svarta pulsvärmare och de skulle bli de sista på ett tag (pga min värkande axel) men så vips kom det en liten beställning på ett par ljusgrå, så nu är en del klar och resten blir nog klar i kväll.
På onsdag är det träff med brodöserna igen. Uppdraget denna gång är att sy något som har måttet 15x15cm. Vi ska bli bättre på att montera och Elisabeth ska visa oss lite knep. Den röda tråden har varit vårt tema förra året och de vill att vi fortsätter på den, men jag kör mitt eget race och håller på att sy en struts. När jag var i Malmö sist så fick jag ett visitkort med en struts på. Genast tänkte jag på ett broderi. Vi får se hur den blir men det är på g i alla fall.

måndag 4 oktober 2010

Kanelbullens dag

Efter en lagom arbetsdag som avslutades med lite träning på gymmet fick det bli lite bilder från min baksida.
Jag fuskade och bakade faktskt bullar redan i går. Som vanligt kan jag aldrig bestämma mig för vilket som är godast, vanilj eller kanelbullar. Nu äter ju jag inget fikabröd så egentligen spelar det ju ingen roll men övriga familjen gillar mina bullar och deras smak är delade.
Efter en slapp förmiddag i går så träffade jag min mamma, som levererade fina saker som vi beställt på väskmässan i Stockholm. Bilder kommer vid ett senare tillfälle.
På kvällen hann jag med att sticka en pulsvärmare i svart. Oj vilken känsla det är att trä på pärlorna och de bara glider över garnet. De svarta är små men med stora hål, precis som det ska vara.

Vet inte om jag har stickat för mycket för nu börjar det kännas i axeln. Det är lite typiskt mig, periodare. Antingen syr jag bara eller stickar bara eller bara latar mig helt enkelt. Varför kan det inte vara bara lite lagomt av allt, så där som vi svenskar är. Det är ju klart jag har ju lite finskt blod i mig så därav "arbeta mera" som min mamma säger.

söndag 3 oktober 2010

Pulsvärmare

Äntligen fick jag lite tid över för att sy ihop mina pulsvärmare. Måste bara säga att det var ett h-sike att få in pärlorna i garnet innan jag började sticka dem. Hålen i pärlorna var väldigt små och fast jag hade en pärlnål och tunn tråd så fick jag slita hårt och det tog en hel del tid innan alla pärlor kom på plats.
De blev färdigstickade redan i fredags kväll men i går ägnade jag mig åt shopping på stan och brunch med min man.
Som vanligt blir det en del pengar som går åt när man är på stan. Men jag är supernöjd med min nya skinnjacka och mina nya skinnstövlar med riktig fårull som foder. Nu ska jag väl ändå inte frysa i vinter.

När jag ändå var på stan passade jag även på att kolla om garnet hade kommit in i butiken, men icke. Jag får vänta tills i veckan och hoppas då att det har kommit så jag kan få klart min bruna mössa.



För några veckor sedan åkte ett gäng textillärare till ett mysigt ställe utanför Vintrosa. Granhammar gård heter stället. De har hur mycket roliga garner som helst och även egen producerad ost. Visste inte att det fanns garn gjord av ost, men nu vet jag. Helt underbar kvalite men lite kostsamt för min del. Handlade ändå lite garner men vet ännu inte vad jag ska göra med dem. De får ligga till sig och så kan jag ta fram dem lite då och då och bara fantisera vad jag kan göra med dem. Så brukar jag även göra med mina tyger. Jag skapar i tanken och sedan får det ligga till sig en stund till.