tisdag 30 november 2010

Påsar, etiketter och färdig halskrage

Ännu en pyssel och förberedelse kväll. Struntade i att gymma och gå på after work. Kände att det inte fanns tid för sådant så nära julmarknaden. Har prismärkt och packat ner allt som ska med i bättre lådor att transportera i. Det tog en hel del tid att även fixa påsar med både stämpel utanpå och visitkort knutna runt handtagen. Det är svårt att få till stämplar så att inte stämpelkanterna kommer med. Det gick åt lite tid att öva men sedan gick det hyfsat. Det är också svårt att avgöra hur många påsar det går åt men jag har nog tagit i så att det räcker och blir över. Visitkortet är en bild på delar av mina saker jag gör, tack Kajsa för fotograferingen och hjälpen med korten.

När jag ändå var i farten så sydden jag ihop den stickade halskragen. Kanske jag skulle gjort den lite bredare, eller inte? Svårt bestämma mig men ska ta den på mig till jobbet i morgon så får jag se om den fyller sin funktion.


                                     Den är blå men som vanligt blev inte färgen så bra på bild.
Jag fick nyss ett sms om beställning på några pulsvärmare, oj oj nu gäller det att börja sticka på igen, för naturligtvis hade jag inga klara i önskade färger. Roligt att de är uppskattade. Jag klarar mig inte utan ett par och använder dem flitigt varje dag.
Tror jag vet varför inte färgerna blir så bra. Jag tar kort på kvällen när det är mörkt och lampan lyser plus blixten i kameran.

måndag 29 november 2010

Julhjärtan

Dags för att sy lite juliga saker inför markanden på lördag. I dagsläget hade jag bara två tomtar och det är ju inte så mycket att skylta med. Jag tog fram ett mönster på hjärtan med vingar på. Förra året sydde jag mig två hjärtan som jag dekorerade mina gardiner med här nere och det blev faktiskt riktigt juligt.


Ska sätta mig framför tv och fortsätta sticka på min halskrage så får jag se hur långt jag kommer på den. I går stickade jag upp ett helt nystan men tror inte jag behöver ett helt nystan till.

Lyxade till det i kväll när kvällsmaten bestod av, en egentligen fredagsmat, taccos. Smakade gott med ett glas vin till fast det bara är måndag. Mycket gott och jag fick faktiskt en fredags kännsla, värt att prova fler gånger tycker jag.
Man hinner mer än man tror en vanlig vardag bara man ger sig tusan i det och struntar i tv en stund.

söndag 28 november 2010

Adventspyssel

Åh vad skönt, en hel dag med bara pyssel. Snön yr ute och det känns riktigt bra att veta att jag inte behöver ge mig ut i dag. Äntligen blir det till att sy inför lördagens julmarknad.
Fleecesockorna som nästan var klara i veckan är nu helt klara och även pannbandet i samma tyg.

Fyra pocketbokfodral blev det i dag och i ett huj så fixade jag till även tre nåldynemuffins.









Nu ger det mig mer smak att sy mera men tyvärr säger ryggen ifrån. Den värker trots att jag brukar variera mig när jag syr, jag står och går mellan symaskinen och strykbordet.
Nu sitter jag vid datorn och njuter med en god kopp te. Inhandlade det när jag var på stan i går. Julte är bland det godaste jag vet, särskillt nu när det är kallt ute och snön yr vid husknuten.
Jag införskaffade mig även bokstäver till vår nya hylla. Jag har letat efter lite större god jul bokstäver men har inte hittat några så det blev storleken mindre, på Village, än jag tänkt mig. När jag väl kom till Entré så fanns det gott om ord men då var det lite för sent för min del. Jag får ta större bokstäver efter jul. Det blev lite sött i alla fall tycker jag.

Tror jag ska ta och sticka mig en sjal i kväll och bara njuta av att jag hunnit med så pass mycket den här dagen.

tisdag 23 november 2010

Mer sockor och ett nytt husdjur

Äntligen tog jag mig tid till att sy klart två par sockor till och ett pannband. Är nästan klar med två andra sockor också men då kom dottern med sambo på besök och får då all uppmärksamhet under kvällen. Hon fick aggera modell både till sockorna och pannbandet. Livsfarligt när hon tog hand om kamerna, blev en hel del "ful"bilder också men de får ni inte se.



Var hos frizzan i går och blev höst fixad, både kortare och mörkare i håret blev det. På väg hem gick jag förbi en blomsteraffär och såg en underbar uggla som fick följa med hem och bli vårat husdjur, då mannen i huset är allergisk mot levande djur.

                                                       Ugglan har jag döpt till Hedvig.
                                                                   Nyfrizzad.
Kvällens andra pyssel blir att sy klart de två stickade pulsvärmarparen som ligger i soffan. Om jag orkar och inte har huset fullt med besökande ungdommar.

fredag 19 november 2010

Återbruk

I onsdags träffades en del textillärare här i stan på en återbruksträff. Vi delgav varandra tips och ideér på både vad man kan göra och olika hemsidor. Det finns egentligen hur mycket som helst och sen är det bara fantasin som kan sätta gränser. Jag träffade bland annat en ny tjej i gruppen som har en egen hemsida deermountaindesign.com . Hon hade bland annat tillverkat ett armband av massa små leksaksbilar, gulligt och tufft på samma gång tycker jag.


I tisdags under min återhämtning av magsjukan så hann jag även med att sticka klart ett par pulsvärmare till. De blev snygga tycker jag men som vanligt säger inte bilden lika mycket som verkligheten. Fick en beställning på en beige mössa men tyvärr har garnet tagit slut både hemma och i affären. Jag får vänta tills nästa veckoslut för mer inköp. Stickar undertiden ett par lila i stället. En del klar och kanske blir den andra delen klar i kväll eller också intar jag liggläge i soffan med filt över mig. Brr vad det är kallt både ute och inne.
Fixade även till den röda väskan med bandet jag köpte på symässan. Det blev bra tycker både jag och Jessica.


        De små bambustickorna är toppen att sticka med men det känns lite dockaktigt, smått alltså.
Nu är det bara två veckor kvar innan det blir julmarknad på KFUMs julmarkand i Betelkkyrka i Örebro. Det är öppet på lördagen mellan 10 och 14.00 (tror jag det är)Undrar hur och vad jag har? Dags att sätta fart så det finns lite godsaker att välja på för shoppingsugna. Jag vill gärna ha både det jag brukar och något nytt att visa.
                            Stickade bröst till brosch av okänd, roliga och lite vulgära tycker jag.

tisdag 16 november 2010

fleecesockor och halskrage

I går magsjuka, i dag återhämtning så varför inte testa att klippa ut lite sockor och se vad man orkar med efter pärsen i går. Jo sex par sockor, en halskrage och två pannband blev utklippta. Tog mig igenom att sy två sockor och en halskrage sen orkade jag inte mer för stunden. Det är ju klart att man har ju inte så mycket energi i kroppen efter gårdagen men jag repar mig sakta men säkert.

                                                     Tygerna är inköpta på Kalle tex.
                                                    En liten tass får symbolisera mitt märke.
Inte så vackra bruna ben men det är sockan som ska kollas in.

Strax tar jag mig till soffan för att kolla in ännu en repris på projekt runaway (stavas det så?). Ja ja det är i alla fall ett designe program som är inspirerande för mig i alla fall. Då kommer nog stickningen fram igen och med mina kortare nyinköpta bambustickor så hoppas jag det går lättare att sticka ett par pulsvärmare (för min onda axel). Kan bara inte bestämma mig för om de ska ha bruna eller vita pärlor till det beiga garnet.

Pannbandet Jessica skulle få hann jag inte fotta klart förrän hon tog på sig det och försvann mycket nöjd. Kul när det blev som hon tänkt sig.
                                                            Inte ihopsytt och fixat än.

tisdag 9 november 2010

Mössdags i snöyran

I gårt kväll stickade jag klart en lila mössa. Tyvärr blev bilderna inte så bra så  färgen är lite missvisande men visar dem ändå så att ni vet att jag fortfarande är kreativ. Ska strax börja på Jessicas beställda pannband men måste inta lite föda först. Styrkesträningen tar ut sin rätt och man blir jätte hungrig. I morgon är det födelsedagskalas hos Martin och på torsdag kväll blir det champagneprovning, så ni får vänta på nya alster några dagar.
Väl mött.

                                                    Alltså den ska vara lila och inte blå.
                                                      En liten skymt av mig också, usch då.

måndag 8 november 2010

Fantastisk tidning

Jag har den förmånen att prenumerera på en toppen tidning. Tyvärr finns den inte överallt att införskaffa utan i Malmö, Stockholm och Göteborg (vad jag vet). Jag får den via presstopp rätt ner i brevlådan. Tyvärr kommer den inte ut så ofta utan varannan månad max, men det är en fröjd varje gång den dyker upp. Nackdelen är att den är helt och hållet på franska. Jag fattar inte ett ord men jag njuter av alla fina bilder. Det finns en hel del mönster också och är man lite påhittig så kan man nog knåpa ihop både det ena och det andra utan att kunna någon franska alls. Tidningen är för alla kreativa och tar upp både broderi, stickning, symaskinsalster, pappersting och mycket mycket mer. Prova den, lovar att du hittar något som passar till ditt skapande.
                                           Fågelholken är stickad om det inte syns.
                                          Tänk om man hade så här.

Mässalster

Här kommer det jag handlade på mässan. Tyckte att jag handlade sååå mycket men nu när jag plockade upp sakerna så var det inte mer än det här. Men i och för sig så, i min hjärna finns det gott om uppslag från mässan så det får jag väl ändå vara nöjd över. Får passa på att be om ursäkt för mitt misstag att skriva att jag skulle till Kista mässa på syfestival när det var till Älvsjömässan. Hoppas ingen åkte fel som vi.
                                    Det blev både Alpacka garn, band till väska och roliga tant tyger.
                        Visst är de roliga. Den till vänster är bara en av flera tanter på tygbiten.
                               
Inköp och stöd till rosa bandet. Det här är en del av ett stort lapptäcke, som ska broderas och appliceras.Det ska föreställa shoppande tanter i en skoaffär. Vad jag ska göra med detta vet jag inte men kul är de trots dålig bildkvalitet.

söndag 7 november 2010

Mässinspiration

Äntligen kom dagen då jag och min dotter skulle åka till storstan och gå på symässa. Vi åkte tidigt för att hinna med så mycket som möjligt. Till mässan har jag åkt många gånger så gps fick stanna hemma. Efter en lugn och snabb resa utan några som helst problem så kom vi fram mycket förväntansfulla. Väl på parkeringen började vi fundera. Är det rätt mässa? Vi tyckte det var lite väl många unga killar och pappor runt om oss och på väg mot mässan. Hm, känns inte rätt. Ringde hem för en koll var mässan skulle vara, fel dag eller?
Vi hade åkt till FEL mässa. Det skulle vara Älvsjömässan och inte Kista. På Kista hade de dataspelmässa, inte undra på folkvalet då. Ja ja vi hade ju lite tid på oss så med lite väglots via telefon och åkning åt fel håll så hittade vi till slut rätt. Nu smakade mackorna x-ra gott innan vi gick in på mässan.
Den var inte så stor men det tog ett antal timmar att bara gå tittrundan. Nu handlade vi även på den rundan innan lunch och sedan blev det lite virriga rundor lite här och där. Kl fyra gav vi oss iväg hemmåt, hur skulle vi hitta? Vi åkte naturligtvis åt fel håll igen men med lite vägledning av en snäll kille på Q8 så vände vi bilen rätt och hittade hem helskinnade och mycket nöjda. Bilder på inköpen kommer i morgon men här lite fina bilder från mässan.

                                                                  Klänning i ull.
                                           Nålbundna alster, fint med knappar som dekoration.
                                               Vackert utställlningsbord, fanns flera, mmmm.
                                        Stickade och broderade pulsvärmare, mitt nya projekt.

torsdag 4 november 2010

Ännu en väska

Jag som skulle göra något annat hade jag tänkt, men så blev det en väska till. Nu provade jag att använda vanligt vlieselin som mellan lägg i stället för plattvadd och det gick ju utmärkt. Det gick både lättare och snabbare att sy.
Tygerna den här gången är faktiskt från Ikea. Jag hittade inget knytband som passade så den är utan så länge. Vi får se om jag hittar något på mässan. Det gick ganska fort att skapa väska så jag har även hunnit med en och en halv timmes promenad, latat mig framför tv och sovit en stund. I morgon blir det gymmet och en god lunch med Ingegerd. Får se om jag skapar något efter det. Dags för stickningen, nu blir det mössa igen som jag inte är klar med.




Det kommer även på den här väskan att vara tryckknappar som låsanordning.

onsdag 3 november 2010

Färdiga väskor

Äntligen nål fixad och massa tid för att sy. Nu är de två väskorna färdiga och nu funderar jag på om de ska få var sin liten plånbok också eller en liten börs av något slag. Jag hade inte påpressbart mellan lägg som det egentligen skulle vara mellan foder och yttertyg, utan delade på plattvadd och använde det i stället. Kanske skulle jag föredra något lite tunnare mellanlägg men helt ok med vadden.
Mönstret till väskorna har jag tagit från Tildas julehus och tygerna är förståss från stoff och stil.
Det kommer att finnas tryck knappar somn låsanordning i väskorna men jag har spindelpressen på jobbet så det får vänta till nästa vecka.
Nu vankas det lunch och sen får vi se vad nästa projekt blir.