fredag 17 december 2010

Julängel och Carolakonsert

Jaha nu hände dert igen. Skrev massor på bloggen och var riktigt nöjd, vad händer? Jo allt bara försvann, grrrr.
Nåja kortare den här gången. Ängeln är klar och ska bara få en ställning så den kan stå upp. Mönstret är från en Tilda bok och tygerna från Panduro. Det var lite svårt med hårval men det fick bli en enkel lösning med tofsar i ullgarn.

Tygerna ser gula ut men de är limegröna. Jag ska fota mer bilder när den står på ställning och i dagsljus så kan ni se bättre hur den är i verkligheten.
I går kväll var jag och dottern på Carola julkonsert. Den var toppen och hur juligt som helst. Som vanligt blev det inte så bra bilder men skickar med några i alla fall. Vi satt på sjätte raden lite snett men såg jätte bra. Det blev sent men det var det värt.

I dag hann jag med lite julklappsinköp och i helgen blir det badminton och julstök i köket (badminton i Backahallen och inte i köket ;-)). Allt under kontroll (tror jag).
Pulsvärmarna som du Kajsa ska ha är färdigstickade. Nu ska jag bara upp och sy det sista så är de dina innan jul.

söndag 12 december 2010

Nya tomtar och en julen

Har ägnat helgen åt att sy upp ett par tomtar. Det gick riktigt bra och jag känner mig nöjd över att kunna överlämna dessa till Kata i morgon. Tror jag ska sy några änglar för omväxling skull men det får bli en annan dag.




I fredags var vi och handlade julklappar och så blev det en julen att ha utanför dörren. Tyvärr hade jag inga röda band att knyta rosetter av så det fick bli remsor av filt i stället, men det gick ju bra det med.

 I går var jag på invigning av Getingedalens nya keramikbutik. Det var jätte mysigt och det blev lite inhandlat den här gången också. Det blev en lite skål i samma modell som den röda jag köpte förra helgen. Sedan köpte jag tre små portionskålar att ha efterrätt i ex panacotta. Jag passade på att beställa tre till så våra gäster kan få fina skålar att äta god efterrätt i.

torsdag 9 december 2010

Tomtar m.m.

Nu har jag varit med om att förvandla en tomtemor till en tomtefar. Det gick faktiskt riktigt bra. Genom att byta ut kläderna på mor och frisera om håret lite så vips så blev det en tomtenisse.Nu bor tomtarna hos en kollega och där tror jag de får det riktigt bra. Nu blir det till att producera ett nytt par då de blev omtyckta på jobbet. Det ska bli riktigt roligt att få tillverka tomtar igen.

Nu har jag också fixat klart mina gröna pulsvärmare med inspiration från symässan. De blev lite trånga att få på sig men jag får göra fler och dessa får bli en prototyp. Varma och sköna är de i alla fall och jag är riktigt nöjd faktiskt.



I onskags skulle jag ut och köpa mig ett par varma stövlar men det enda jag kom hem med var en bild på en fin isbjörnsorkester.
Strax kommer dotter med sambo på mat och ska fixa lampan i bilen som gått sönder. Väl möts igen snart med nya skapelser får vi hoppas.

lördag 4 december 2010

Julmarknad

Äntligen hemma efter en ganska trevlig dag på KFUM´s julmarknad. Det kom massa besökande men tyvärr var medelålderna ganska hög och mina saker passar nog bättre till lite yngre, men fick en del sålt i alla fall. Sämre gick det för dottern med sina armband och örhängen men tror att hon säljer en hel del ändå utanför marknaden.
Som vanligt måste jag skylla på något med mina bilder och den här gången på skärpan. Suddiga bilder men bättre bilder än inga alls. Var nog lite stressad när jag fotade innan vi öppnade för dagen.





Ställningen har min käre kollega Anders tillverkat på min begäran, toppen.
Det är också så trevligt att ha Kajsa bredvid mig. Hon gör sååå fina keramiksaker och jag är en trogen kund hos henne. I dag blev det en fin röd skål. Nästa helg har hon premiär på sin butik och verkstad i Getingdalen, ligger i Kilsbergen. Googla på det så får ni se vad jag menar.

Inhandlade mig en sjal också, inte värt varken mödan eller pengar att göra en egen när den var så billig. Pengarna som jag betalade går direkt till stödverksamhet i Indien, tror jag det var. Bra insats tycker jag.
                                     Sjalen innehåller en hel del ull och den är så varm och skön.