söndag 27 februari 2011

Bokfodral

I dag är sista dagen innan det börjar jobbas igen. I går var vi ute på Ikea och skulle köpa ett nytt skåp till alla mina tyger, som finns lite här och där i huset. Vi kom inte hem med något skåp men med ett bord i stället. Bordet är 90 cm högt och stort. Det fungerat toppen som arbetsbord och klipp bord. Vilken yta alltså :-)
Dagens projekt, förutom att fixa till bordet och hyllor med belysning (det gjorde min man snäll som han är), blev det två pocketbokfodral. Det är nog bästa att börja i tid om jag ska hinna ha lite alster till mässan i Närkes Kil som blir i början av Maj.




Här är en liten glimt hur mitt bord med hyllor blev. Det känns toppen att ha ett eget syrum med arbetsytor som passar till olika pyssel aktiviteter.

fredag 25 februari 2011

Mer smycken och ett par pulsvärmare

Sista dagen på lovet och tänkte ta sovmorgon, men icke sa Nicke. Kl 8 frukost och sedan blev det lite smyckes-tillverkning, igen. Nu blev det lite mer armband med örhängen till. I går kväll fixade jag även till både en ring och örhängen med gummiringar. Nu måste jag få tag på mer ringar för det var jätte kul att skapa med, lite pilligt men kul.





Eftermiddagen ägnade jag mig i soffan med stickningen. Det blev några rutor till, de stickas med stickor tre så det kommer nog ta lite tid innan det blir någon sjal.
Det där med att göra klart lite påbörjade alster har det ju varit lite si och så med, men nu tog jag mig tid att sy klart pulsvärmarna som jag stickade för ett tag sedan.

torsdag 24 februari 2011

Armband och örhängen

Känner mig riktigt nöjd över mitt senaste projekt gummiringsarmband. Tack Monika för idén. Det gick åt mycket ringar eftersom de var ganska små men jag känner mig riktigt nöjd. Tror jag ska skaffa fler ringar och göra mer, kostar en del men så snyggt tycker jag.

Suddigt som vanligt (inte lätt fota samtidigt som man står modell) men det kommer bättre bilder längre fram. På mässan köpte jag lite frukter som blev till örhängen. Snyggt till en sommarklänning, läääntar.


Sen blev det två andra armband också, fler under tillverkning längre fram.


I går kväll lyckades jag knåpa ihop två stickade romber. De var riktigt roliga att göra så nu blir det en till innan jag kan sticka ihop dem och sen fortsätta på en sjal. Bilder kommer senare när jag kommit en bit. Garnet är i alla fall Delight från Drops. Det är mest ull men lite polyamid också. Skönt att sticka med och nu kommer mina korta bambustickor till användning.

onsdag 23 februari 2011

Liten väska i väskan och annat kul

Vilken dag det var i går. Efter en kopp te så knåpade jag även ihop innerväskan till den stora väskan. Det blev rest-tyger från den stora väskan. Jag sydde även in en ficka så att det blir lättare att hålla ordning även i den lilla väskan.


Eftersom skapande ger mig en sådan kick så fortsatte jag att skapa i soffan. Jag hade påbörjat en trekantssjal men var inte så nöjd så i går kväll började jag på en ny modell. Monika från Malmö hade stickat sig en sådan och det skulle passa mig också tyckte jag. Jag har nog kommit halv vägs och måste in på nätet för att kolla vidare på mönstret. Den finns på Drop`s garner. Tyvärr har jag ingen skrivare så jag måste kolla på datorn men det är ok det med.
Sjalen stickas i ett underbasrt mjukt garn som jag köpte dyrt i höstas. Vet inte vad det heter och jag har virat in garnet i etiketten men skönt att sticka med är det i alla fall.
I dag har jag gymmat på fm och ätit lunch med en god vän. Vi gick en sväng på stan och detta blev mitt inköp för dagen. Boken (måste ju köpa något på bokrean) återkommr jag till om den är att rekomendera men titeln var ju kul i alla falla och passar mig just nu. Garnerna ska jag ha till ytterligare en sjal men då med stickade romber (typ mormors rutor men på högkant). Pudelgarnet ska jag ha till mina pulsvärmare att kanta med eller sticka in emellan varven.
Nu dricker jag te men snart ska jag upp och ta itu med något, kanske gör jag lite smycken eller också börjar jag med en Dinglis. Eller också hälsar latmasken på och det blir ryggläge med lite inredningstidningar som jag fått låna av dottern.

tisdag 22 februari 2011

Väska

I dag har jag skapat en väska. På symässan köpte jag ett väskmönster men det blev lite blandat med egna ideér och från mönstret. En nål av och nästan ett klipp i fingret sen var den klar, efter x-antal timmar. Nålen gick av när jag skulle sy handtagen i fuskskinn. Jag vet att det krävs både starkare nål och annan pressarfot men envis (eller lat) som jag är så försökte jag ändå. Bytte nål i slutet till en jeansnål och då gick det bra (varför gjorde jag inte det på en gång?)



Nu kom mitt fina tyg till användning, kan det vara jag eller?




Latmasken framme igen därav svart tråd på det gröna, tur att det bara är jag som ska ha väskan.
  Nu ska jag fika lite, sen ska jag ta itu med en liten väska som ska finns i den stora väskan, därav hank med karbinhake i väskans foder. Fikat är förståss ett av de goda teerna jag fick i helgen. Fina burkar med var sin tesort från mina vänners hemorter, mmm.



Växsjö te och Karlskrona te, lika goda båda två.

Här är även mitt projekt i går. Tränade massor på gymmet innan jag la ner över fem timmar på att byta innehåll i två skåp. Jätte kul att börja sy i dag när det nu var lätt att bara välja och vraka och framför allt hitta bland alla tyger.

söndag 20 februari 2011

Kreativa helgen

Vilken helg. En sådan behöver nog alla ha. I fredags bar det av till Stockholm för att gå på Syfestival. Där mötte jag min två kära studie kamrater, Bente och Monika, och vi gjorde mässan och det ordentligt. Ideérna bara kom och energin fylldes på och plånböckerna tömdes.
Vad sägs om denna bil som fått stickade kläder på sig.



Efter en lång dag i Stockholm bar det av hemmåt med kassar fulla av bla tyger. (Bente och Monika följde med mig hem över helgen).Vi satt uppe halva natten och knåpade. I lördags bar det av till stan för lite mer inköp och sedan blev det halva natten igen med pysslande. I dag ännu en kreativ dag innan vännerna tog tåget söder ut. Nu är det bara att städa, städa för mer pyssel men nu på egen hand. Wao vilken kick man får av att dela skapandet med andra. Super tack för en toppen helg och tack till min man som skötte markservicen och bjöd på god mat och gott vin.
Höne tillverkning

Koncentrationen är hög.


Måste sprätta lite också för att det ska bli perfekt.


Tre hönor så olika, men lika fula.


Min höna i närbild.


Måttbandsfåglar. Dessa var lite kul. Man trycker på vingarna och vips åker måttbandet in där bak.



De här ponchon såg vi på mässan och har tillverkat efter eget tycke och smak. Knapparna blev pricken över i:et. Tre lika men ändå olika.


Monikas fick en liten volang runt sin knapp, snyggt. (suddig bild, sorry)



Detta kaos är det nu men snart ska det bli fint igen för mer skapande under veckan.


Tidningar, tyger hur hittar vi allt?


Ett projekt vi inte hann med men som Monika hade förberett åt oss andra. Marie Claire tidningen som uppslag.

 Nu har jag att göra några dagar.... eller några år, yippie.

onsdag 16 februari 2011

Mobilfodral, mässa m.m.

Nu är det hög tid att publicera något nytt på bloggen. Satte mig ner och började fixa två mobilfodral i går kväll. Jag sydde klart den ena och skulle bara vända den rätt. Vad händer? Jo, jag hade lämnat ett för litet vändhål. Envis som jag är så micklade jag till slut fram den rätta sidan och vad får jag se? Jo, jag har sytt alldeles galet. De två facken som skulle vara uppåt hamnade neråt och kardborrfästet hamnade innuti allt. Grrr och många svordommar blev det. I dag tog jag nya friska tag och nu gick det bättre. De två fodralen är klara och nu är det bara till att göra fler medans minnet finns kvar hur jag gjorde. Vill sy lite med färg för jag längtar så efter våren.


                                                                    Baksidan av fodralen.
                                                                   Öppet fodral.
I heglen var jag i Stockholm och gjorde stan. Hälsade på en barndomskamrat och shoppade lite grann. Vi hann även med att besöka möbelmässan en snabbis. Mycket möbler var det men det gav en hel del inspiration också.
 Här är en lampa vars cirklar är gjorda av krafig filt.Jätte läcker tycker jag.
En sådan här vikskärm har jag tänkt på i flera år. Kanske ett projekt till sommaren. Tyget är ursnyggt tycker jag. Den lilla fotöljen fanns med på flera ställen på mässan.

På fredag åker jag till Stockholm igen men nu på syfestival. Den här gången ska jag inte åka fel. Min man kör mig och då blir det nog rätt. Där möter jag mina kära kamrater från min utbildning. De kommer från Malmö och Hovmantorp. Vi ska göra mässan hela dagen och åker sen hem till mig för mer pyssel och inspiration. De stannar tills på söndag, oj vad vi ska skapa. Återkommer med vad vi pysslade med, under nästa vecka då jag har sportlov. För mig blir det nog ett pyssel lov, yippie. Det blir lite "julafton" på fredag då jag får tyger som jag beställt på S&S medskickat av Monika från Malmö. Spännande med mera tyger.