måndag 18 april 2011

Kjol och linne m.m.

Efter mitt sista inlägg tog jag itu med det batikinspirerade tyget och klippte ut till en långkjol. Det blev dags att även plocka fram overlocken som stått i ett hörn och dammat ett tag. Trots att det är flera delar som är ihoptejpade så fungerade den faktist riktigt bra. Kjolen gick i ett huj och jag sydde fast en bred resår upptill. Var ute på nätet och kollade hur andra gjort linningen och så klart så är det ju bra att sy fast resåren än att sticka in den i linningen. Jag sydde även med tvillingnål både vid linningen och vid fållen.
Jag hade först tänkt att jag skulle sy en långklänning i linnemodell men kom fram till att en kjol blir nog bra (var nog lite snål med att köpa till tyg för ett linne). Men när jag kollade noga på tyget som blev kvar så räckte det faktiskt till ett linne också. Tror ni jag blev glad? Nu kan jag ha delarna var för sig eller ihop så att det ser ut som en klänning och inte behövde jag betala mer för det. 120 kr för tyget är väl inte helt fel heller.
 Här kommer min nya skinnjacka till pass. Skärpet ska jag nog inte ha till, ser ut som om jag har hängbuk.
En något blek modell men här är linnet mer synligt. Mönstret klippte jag efter ett annat linne och även det kantade jag med tvillingnål. Tror den blir snygg till en jeansjacka eller varför inte till min blåa kavaj.
 När nu symaskinen och jag blivit vänner igen passade jag på att sy en till sminkväska. Den här gången gick det som på räls, inget sprätta här inte. Fodertyget är inte rosa utan röd och vitrutigt.
.
 På lördag kväll var vi och firade en nybliven 18-åring. När de andra åt tårta så fick jag en hel skål jordgubbar, mums mums.
 I går (söndag) fyllde min pappa år så då blev det ett besök till min hem"by" för att fira honom. Sonen övningskörde både dit och hem och det gick bra. När vi kom hem var det fortfarande ett toppen väder så sonen ville ut och slå några hål golf. Självklart nappade jag på det. Vi spelade tre hål och det gick både upp och ner men helt ok.

Kolla in solen, vi hann klart innan den gick ner.¨På kvällen broderade jag lite på mina "kärringar". Återkommer när de är klara. Det ska nog bli kuddfodral av dem.
I dag känns det som om sommaren är här. Tog fram mina shorts och linne. Har vart ute hela dagen. Började med en timmes promenad, sopat utanför tomten, tvättat, skurat altangolvet tre gånger så nu luktar det såpa, plockat fram trädgårdsmöblerna, klippt bort en stor buske och solat en del. Det känns i ansiktet efter en hel dag och även i händerna, där det är blåsor efter både sopkvasten och skurborsten. Kanske ska slappa lite i soffan nu, tror jag är förtjänt av det.

fredag 15 april 2011

Burkhättor, tyger m.m.

Virkningen sitter fortfarande i men jag börjar få skavsår i fingret av virknålen, så det blir lite lugnare ett tag med den tekniken. En hätta om dagen är nog lagom :-)

I söndags så var det ett reportage om moromors rutor. Jag fick då lust att virka några sådana också. Har fyra rutor som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med men har andra ideér vad gäller rutor, kommer i senare inlägg.
Jag hittade virkade smultron på strå på en blogg, som jag var tvungen att testa. Garnet jag valde var nog i det grövsta laget så jag tycker nog att det blev jordgubbar på strå i stället. Gulligt i alla fall och kul att göra, även de.

Förra fredagen sydde jag två pocketbokfodral och fler kommer. Jag hittade ett gulligt tyg (med kohuvuden på) i dag, så det blir nog ett fodral av det med.

I dag fixade jag till de två misslyckade sminkväskorna och nu blev det bra, jag visste väl att jag kunde.
I dag skulle jag spela lite golf var det tänkt. När jag plockade in klubborna i bilen kände jag hur kallt det var ute. Solen lös med sin frånvaro. Vi ställde in golfen, brrr.
Jag drog till Kalle Tex och handlade både fina tyger, mellanlägg, magnetlås och mer dragkedjor. Nu ska det bli sy av nu när jag har påsklov, yippie.
 Här är ett jeansblått linnetyg som det nog ska bli en "tant"väska av. Det mönstrade tyget är i trikå och av det  ska jag sy en snäv långkjol, som jag tror blir jätte snygg till min nya bruna skinnjacka.
 Här är det två pocketbokfodral som jag gjorde förra fredagen. De här kan jag sy utan problem i alla fall.



Visst jag, det blev en Maja uggla också till en "fröken" som vi var barnvakt till i lördags kväll.

lördag 9 april 2011

Burkhättor och annat

Kreativa fredagen började inte så kreativt. Vaknade inte alls så tidigt som jag brukar utan klockan var nästan tio innan jag fick upp ögonen. Efter frukost och sängen med korsord så hann klockan bli över tolv, hm. Skönt ok, men ändå, suck.
Eftermiddagen ägnades åt att sy två små sminkväskor. Jag och dragkedjor kanske inte är en hit för även denna gång fick jag sprätta tre gånger innan det blev ok. När väl väskorna var klara såg det inte alls ok ut på sidorna vid dragkedjan. Måste nog sprätta upp om det ska bli bra men det tar jag en annan gång.

 Första sprättet: sydde dragkedjan åt fel håll
Andra sprättet: Sydde fast två yttertyg på varandra (efter att jag klippt ut en del åt fel håll och fick göra en ny)
Tredje sprättet: Har jag förträngt :-)
En metalldragkedja är inte att föredra. Två symaskinsnålar gick av direkt, hm.

 Det är nog virkningens tid som gäller just nu i alla fall. Under veckan blev det en liten humla från Kumla och en polkagriskäpp från Gränna. Nja säger jag väl till båda två men ger inte upp. Har även en pingvin på g också.

 Här skulle det vara en piprensare innuti men hade ingen utan det fick bli en ståltråd i stället. Ojämt men som sagt var det är ju en prototyp.
Blev lite för ivirg eller trött när antennerna skulle virkas dit, tänkte inte alls på att skarvarna vid garnbytet blev i mitten, det är bara att göra fler och rätt. Man måste göra fel ibland för att utvecklas.
Gårdagens kväll alena i soffan och då blev det tre virkade burkhättor. De blir trevliga i glada färger med en ros uppepå. De är jag i alla fall jätte nöjda med, alltid något.

Å till sist så sydde jag en stor ros. Den ser inte alls ut som en ros, men en blomma är det i alla fall.
Nu ska jag försöka mig på symaskinen igen och sy ett par pocketbokfodral. Sen blir det nog lite mer burkhättor framför tv.

tisdag 5 april 2011

Nessesär, halsband och armband m.m.

Efter en trevlig lördag med mycket bubbelprovning på slottet var det dags att komma ner till verkligheten igen och vara lite mer kreativ. I "Tildas atelier" fann jag ett mönster på en lite annorlunda nessesär. Det var svårt att välja tyg men till slut blev det ett blommigt yttertyg med ett prickigt foder. Tygerna inhandlades på S&S i sommras.
Eftersom boken är på danska är det inte alltid så lätt att förstå språket. Jag fick sy om dragkedjan tre gånger innan det blev rätt. Tänkte ge upp ett tag men kämpade på. Som vanligt petade jag in en x-ra fick innuti.
För att få lite mer piff på nessesären så satt jag fast den rosa virkade rosen (som jag gjorde för ett tag sedan) med en säkerhetsnål, lätt att plocka bort om man vill ha den utan eller byta till något annat.

 Kan inte låta bli att peta in lite ugglor också. Den här fick heta Pingu uggla. Den är pytte liten.
 Här är de bara åtta men två till är klara. Tror jag ska göra något annat ett tag. En familj på tio kanske räcker, eller?
 Här kan man se ännu en pytte uggla. Den bruna är Ruggugglan och den lilla fröken Lila.
 I lördags fixade jag även ett halsband till mitt o-ringen armband. Det blev läckert tycker jag och jag stoltserade med dessa på vinmässan. Tror stenhårt på detta material som smyckesmaterial framöver.
 Så här ser det ut på. Suddig bild, inte lätt fotta på sig själv och fel klädsel desutom.
 Här är fyra olika modeller av armband. Det går att fixa likadana halsband om man så önskar.
                                             Stor och liten ring varvat om varandra.
                                              Stora ringar i mitten och mindre på sidorna.
                                                          Här är det bara små ringar.
                                                            Å så lite bubbel förståss.

fredag 1 april 2011

Ugglan Rut och modellmamman

Har blivit besatt av att virka ugglor. Det har blivit minst en uggla per kväll den här veckan och alla får ett namn. Ugglan Rut ska dottern få och Ove uggla hamnar nog hon mannen i huset (på hans kontor). Det blir som en stor familj av alla dessa ugglor. Var sak har sin tid och nu måste jag fixa kvällens uggla.
                                                         Ugglan Rut i egen hög person.

                                              Här är Hans och Greta. Hans är den tjocka blå.
                                           Hela tjocka släkten som väntar på fler medlemmar.
 Jag sydde också två mobilväskor i fuskskinn, en till mig och en till min svägerska. Jag valde ett djärvare fodertyg till min men till den beställda blev det ett mer diskretare foder i svart och grått.


Det gav mersmak att modella så i torsdags var det dags igen. Då skulle jag "bara" gå omkring i Joy kläder på ett galleri och bli sminkad bakom scen. Vips blev det sminkning på scen och manekängande två gånger på scen under tjejkvällen (det var min dotter som höll i modevisningen, därav snabba beslut, hon var toppen). Den här gången var jag inte alls pirrig utan trivdes toppen i kläderna och "det här har jag ju gjort förut" mentaliteten. Blev så bekväm i kläderna så jag inhandlade både jackan och byxorna.
Eftersom jag missade alla rabatter under tjejkvällen (då jag modellade) fick det bli en vända på stan i dag. Det blev lite mer shopping och nu får jag nog ha ett litet köpstopp under en tid. Lycklig, ja det är jag. Det stämmer verkligen att man kan köpa sig lycklig. Tyvärr blev det inget pysslande under dagen men i kväll så. Håller just nu på att göra ett halsband i o-ringar som jag tänker ha på vinmässan i morgon.