fredag 27 april 2012

Lite nya saker

 Här är ett mobilfodral i fuskskinn som jag tillverkade till min grannes dotter. Fodret är rosa. Hoppas hon blir nöjd.
 När jag ändå höll på att sy fick även sonen ett fodral som han ska ha i kväll. Det är lite knivigt att sy i fuskskinn. Det hakar lätt upp sig när jag syr tät sicksack.
 Förra helgen var det en liten marknad för kreativa kvinnor, på en skola i stan. Tyvärr missades det att läggas ut i tidningen så det blev inte så mycket besökare, men lite nya kontakter skapades i alla fall.
 Här är ett av armbanden som jag tillverkat. De är ganska populära och alla jag gjorde innan jul gick åt, så nu blev det ett litet gäng nytillverkade.
 Ett armband fick en silverblomma i stället för en keramikpärla.

 Å så blev det en liten rosa cupe cakes också. Här samlas det kapsyler från yoghurtförpackningar så nu blir det till att baka kalorifria kakor av dem.
 När jag var på Öland fick jag lära mig att göra tygkuber utan nål och tråd. De här kan man ha som ex. väsksmycken eller i dragkedjan.
 Här är en blombrosch gjord av sex kvadrater. I mitten är det filtspill som vi fick från Ullcentrum på Öland.
Här är en ny teknik jag fick ta del av. Det är en slags krita som man drar över ett tyg med en schablonliknande platta under. Sedan fixeras det genom att man stryker en stund på mönstret. Det blir jätte fina effekter tycker jag.

onsdag 18 april 2012

Kreativt skapande

I helgen var jag på Öland och träffade min vänner sen textillärarutbildningen. Vi brukar ses lite då och då och vara mycket kreativa tillsammans.
Vi var bland annat på Ullcentrum och spanade in allt vad de hade att erbjuda.


Innan vi hamnade på Öland var vi och gjorde Växjö. Där hittade vi lite mysiga ställen som gav oss inspiration.


Här är lite alster som vi pysslade med.

Jag skickade även efter lite tyger från S&S som M kom med. Vackra färger och alla stämmer överrens med varandra.
En mysig affär som har en udda kassadisk.


Innan jag åkte iväg till Öland knåpade jag ihop dessa två. Sedan visade jag mina vänner hur de skulle göra kuberna som blev mitt bidrag till helgens knep och knåp.